Shot by Myka

Wie is dat meisje achter ‘Shot by Myka’ nu eigenlijk? Dat zal ik je vertellen! Ik ben Kelly, een street art gekkie, fotograaf en tekstschrijver ineen uit Rotterdam.

Al van kleins af aan ben ik gefascineerd door camera’s. Of het nu een wegwerpcamera, digitale camera of de dure camera van mijn vader was. Toch duurde het tot mijn 23ste tot ik ein-de-lijk mijn eigen DSLR in de armen kon sluiten. De Canon EOS 750D. Een nieuwe passie in mijn leven was geboren en al snel nam ik mijn camera overal mee naar toe. Ik kocht meerdere SD-kaartjes en binnen no-time stonden ze vol met allerlei foto’s. Foto’s van bloemen, familieleden, portretten, dieren of het strand. Van alle markten thuis! Dit veranderde toen ik gewapend met mijn camera én twee vriendinnen naar de Witte de With in Rotterdam ging.

Streetart

In deze straat werd er een oude liefde van mij aangewakkerd, namelijk mijn liefde voor graffiti en streetart. Deze liefde begon toen ik heel wat jaar geleden de ‘hoe overleef ik’-serie las. Een van de hoofdpersonen spuit graffiti en dit vond ik zo tof dat ik mijn naam vaak in ‘graffiti letters’ schreef. Helaas bleek dit geen talent van mij en vond je in die tijd (rond 2000) nog weinig ‘echte’ streetart op de straten. Gelukkig is dit laatste compleet veranderd (talent voor tekenen heb ik nog steeds niet) en ga ik nu gewapend met mijn camera heel wat muren langs. Naast street art hou ik van straatfotografie (what’s in a name) en portretfotografie. Wellicht ben jij de volgende die ik fotografeer!

Some facts about me…

  • Een stuk ouder dan ik er uit zie (19 by looks, 28 by age)
  • Houdt van reizen, nieuwe dingen leren, bloggen, social media en heel veel koffie
  • Kan niet alleen fotograferen, maar ook (SEO) teksten schrijven en websites bouwen
  • Werkt bij Kamera Express (hoe kan het ook anders) als SEO- marketeer en voor mezelf als tekstschrijver, social media wizard, SEO goeroe en fotograaf